XXI Konkurs Ekologiczny "Woda to życie"
- Szczegóły
- A. Torzewska
6 kwietnia 2017 r. w Szkole Podstawowej Spółdzielni Oświatowej „Edukator” odbył się XXI Międzyszkolny Konkurs Ekologiczny dla klas I-III pod hasłem "Woda to życie". W rywalizacji wzięło udział 7 drużyn ze szkół podstawowych: SP nr 1, 6, 7, 9, 11, 13, Publicznej Szkoły Podstawowej Sióstr Salezjanek. Uczniowie musieli wykazać się wiedzą z zakresu przyrody i ekologii, sprawnością manualną oraz ruchową.
Światowy Dzień Zdrowia 2017
- Szczegóły
- Magdalena Danielewicz
W rocznicę powstania Światowej Organizacji Zdrowia (WHO), co roku 7 kwietnia obchodzony jest Światowy Dzień Zdrowia. Tematem przewodnim tegorocznej kampanii jest „Depresja – porozmawiajmy o niej”. Z tej okazji w naszej szkole odbył się apel przygotowany przez uczniów klasy VI a, VI c, V b pod kierunkiem p. Magdaleny Danielewicz, Ludomiły Nawrot i Krzysztofa Kaźmierowskiego.
Podsumowanie Tygodnia Zdrowego Odżywiania
- Szczegóły
- A. Torzewska
3 kwietnia 2017 roku odbył się apel podsumowujący akcję prowadzoną w naszej szkole pod hasłem Tydzień Zdrowego Odżywiania, która była jednym z zadań, jakie zrealizowaliśmy w ramach Innowacji pt. „Matematyczna wędrówka po drzewie skarbów”. W czasie apelu rozstrzygnięty został Konkurs plastyczny pt. „Woda smaczna, woda zdrowa i na pewno sił nam doda!”.
Jedz zdrowo, żyj zdrowiej
- Szczegóły
- Magdalena Danielewicz
28.03.2017 r. w Szkole Podstawowej nr 9 w Ostrowie Wielkopolskim odbyła się inauguracja projektu „Jedz zdrowo, żyj zdrowiej”. Naszą szkołę reprezentowali uczniowie klasy IV b Róża Klósak, Julia Kunicka, Franciszek Dwornik wraz z opiekunem, koordynatorem zdrowia panią Magdaleną Danielewicz. Projekt skierowany jest do uczniów klas czwartych z ostrowskich szkół podstawowych, które promują zdrowie.
Jemy smacznie, zdrowo i kolorowo
- Szczegóły
- Arleta Doktór
We wtorek, 24 marca 2017 roku odbył się szkolny etap VII Międzyszkolnego Konkursu Kulinarnego dla uczniów klas II i III szkół podstawowych „Jem smacznie, zdrowo i kolorowo”. Celem konkursu jest popularyzowanie zdrowego trybu życia przez właściwe odżywianie się, dbanie o higienę i estetykę przygotowywania i spożywania posiłków, kształtowanie umiejętności współdziałania w grupie oraz rozwijanie pasji, zainteresowań i uzdolnień związanych z przygotowaniem potraw.